Wat je wilt weten over natuurlijke haarkleuringen.

Kun je bijvoorbeeld grijs haar verven en is het ook uitwasbaar?

Allereerst, natuurlijke haarkleuring is echt helemaal zonder chemicaliƫn. dat betekend niet dat je de kleur er makkelijk uit krijgt!

Als je je haar laat verven voor het eerst moet je goed bedenken of je graag wisselt van kleur. Natuurlijke haarverf kun je niet zomaar veranderen van een rood tint of donker bruin naar blond.

Naar mate je vaker kleurt word je haarkleur intenser en dieper van kleur. Je haar word dikker en sterker.

Grijs haar kun je zeker ook kleuren. het heeft wel een langere inwerk tijd nodig en een speciale behandeling, soms is het nodig om een 2 fase kleuring te maken. Het word dan wel erg mooi.

Lichter kleuren kan niet. je kan met een natuurlijke haarkleuring nooit je haar oplichten. Hooguit visueel. Dat het net lijkt of het ietsje lichter is. Ik heb er voor gekozen om wel met blondering te werken omdat dit prima gaat in combinatie met natuur haarkleuring. Blonderen is wel een chemisch proces waarin je haar gebleekt word. Waterstofperoxide is zelfs een lichaamseigen stofje wat we zelf ook aanmaken als vrouw. Het brengt wel een kleine schade aan je haar, maar eigenlijk niet in je lichaam. de schade is te verwaarlozen en word ook weer deels hersteld door de natuurlijke kleuring.